Виж още ...

» Новини

РАДИО ХОТ ДЕНС СТАВА НА 8 ГОДИНИ

08.03.2018 г., 03:27: ч. · видяна 863 пъти
Радио Хот Денс започва своето пробно излъчване на 04.03.2010 година. Четири дни по-късно, на 8-ми март същата година година, радио Хот Денс стартира официално с предаването "Power Request" с водещ "Bojo PowerPlay". Предаването стартира в 21:00 , като освен в ефира на Radio Hot Dance , предаването се излъчва паралелно и в ефира на "Radio Viva Online". Месец по-късно предаването спира да е част от програмата на Radio Hot Dance, като на негово място идва предаването "Energy Night" с водещ "RJ Vlady".

През годините радиото претърпява големи промени , както в състава на екипа , така и в технологичен вид. Първия сайт стартира на 04.03.2010 г. и е съставен само от 4 основни страници. Този първоначален сайт е разработен от "MirakDMC" още през 2008-ма, за друг радио проект , който така и не се осъществява. На 04.03.2010 г. Rj Vlady ( по това време вече бивш водещ в радио Вива ) и MirakDMC , случайно разговарят в Скайп и Влади казва на Мирака , че иска да пусне ново радио. Тогава Мирака му казва , че има готова система, която от 2 години е в застой, и така се ражда идеята за Radio Hot Dance. За 4 дни , MirakDMC пренаписва кода на сайта и изгражда вече доста по-динамичен и богат сайт с поздрави, регистрация на потребители, новини и вицове. Този нов сайт, написан за 4 дни е базиран на първата система от 2008-ма. Месец по-късно е написан скрипта за чата в радиото. Системата на радиото остава непроменена чак до януари 2013-та, когато на 13.01.2013, MirakDMC пуска изцяло пренаписания сайт, който виждате и до днес. Месец по-късно, на 13.02.2013 , MirakDMC вече е написал и първото приложение на радиото за Андроид базирани устройства ( телефони и таблети ) в версия 1.0 Алфа. От тогава на сам, приложението за Андроид се е развило до версия 2.0.6. От страна на промените в екипа, пръв отпада Божо Пауър Плей, месец след старта на радиото. Една година ( до май 2011 г. ) Екипа на радиото е само от MirakDMC & RJ Vlady. След това Влади предлага на Мирака , към екипа да влезе и Таня Дамянова като най-редовен слушател по онова време , в качеството на рекламен агент във Фейсбук. Така и става. Половин година по-късно , пак по инициатива на Влади , към екипа на радиото се присъединяват ред други редовни слушатели, които и хабер понятие си нямат от радио. По тази причина в края на 2011-та м/у Влади и Мирака нараства голямо непрежение. Всички новодошки в екипа започват да се лакомят и да се самозабравят. Мирака започва много да недоволства от този псевдо екип, който "екип" вижда негодуванието на Мирака и застрашени, застават на страната на Влади. В голямата си заблуда, че са истински екип в началото на 2012-та се опитват да превземат радиото ( да окрадат програмите кодове и да отстранят Мирака ). Естествено номера им не минава поради ниската и техническа грамотност и на 15.01.2012, екипа на радио Хот Денс е отстранен. Радиото се поема само от Мирака. Четири дни по-късно ( на 19.01.2012 ) радиото има нов по-мощен сървъра и нов оптичен интернет със скорост от 100Мб/с. Пет дни след разцепването на радиото, Мирака е сформирал нов екип в лицето на всички хора, които може да видите в страницата "За контакти" на нашият сайт. От тогава до днес, радиото не е претърпяло почти никакви промени. Може би до година, ще бъде пуснат нов сайт базиран на съвсем нова система, която се пише от Мирака вече повече от 2 годни, но за сега това все още не е сигурно, понеже системата работи безупречно и така.

Екипа на Radio Hot Dance, благодари на всички свой верни фенове, като ви пожелаваме да сте живи и здрави и все така да ни слушате неотлъчно! Искрени благодарности и към всички вас, които с годините по един или друг начин помагахте за това радиото да го има, било то със дарения или спонсорство!

Благодарим Ви , че ви има ! А от наша страна, обещаваме да ви радваме непрестанно с любимата ви музика от 90-те поне още 8x8 години ...

· Сподели
 За да коментираш новината трябва да си регистриран потребител !
Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.